1/02/2017

LOMAILUA


Kuten postauksen kuvasaldosta voi päätellä on joululoma kulunut aikalailla kuvaillen ja erilaisissa paikoissa vieraillen. Näin aleja odotellessa on shoppailua pitänyt välttää, joten matka kohteiksi on pitänyt valita vähän erilaisia paikkoja kuin isot kaupungit.


Postauksen ensimmäiset kuvat on pienestä kaupungista nimeltä Durbuy, jonka sanotaan olevan Belgian pienin kaupunki. Paikka oli todella kaunis, mutta täynnä ihmisiä. Voitte vain kuvitella, että jos nyt kolmeen asteen lämmössä paikka oli lähes täynnä, niin millaista siellä on aurinkoisena kesäpäivänä. Siellä teimme host-äitini kanssa mukavan iltapäivä kävelyn kuvaillen ja ehdimme myös syödä vohvelin. 


Seuraavat kuvat onkin Namurista. Halusin kokeilla jotain uutta, näin kuvailemisen lisäksi niinpä yritin väsätä pienen videon kokoon Namurista. Kuitenkin noin kolmen video pätkän jälkeen kamerastani loppui akku ja loput otokset täytyi ottaa kännykällä. Tämän lisäksi videon muokkaus aiheutti ongelmia, sillä kun viimein neljän eri videonmuokkausohjelman jälkeen löysin yhden, joka jollain tasolla vastasi tarpeitani oli tietokoneeni liian hidas sitä kunnolla pyörittämään. Sain sillä kuitenkin jotenkin kokoon tämän videon.


Näin videon tekoon vauhtiin päästyäni päätin eilen tehdä myös toisen videon. Vähän paremmalla menestyksellä sain kokoon tämmöisen videon vähän siitä, miltä täällä on nyt useampana aamuna näyttänyt. Vaikka lunta satoi ensimmäistä kertaa tänä aamuna, on muina aamuina silti maa saanut kauniin valkoisen jäisen peitteen, joka kestää pilvisenä päivänä iltaan asti.


Tänään lähdettiin vähän isommalla porukalla pienelle kävelyllä lähellä sijaitsevaan kylään nimeltä Chassepierre. Siellä todella upeissa maisemissa oli hyvä ottaa kuvia ja sen jälkeen kävelimme vielä vierailemaan host-äidin vanhempien luona kahvittelemassa.


Vaikka joululomalla ei tähän mennessä ole oikeastaan mitään ihmeellistä tullut tehtyä ja uudenvuodenkin vietin ihan kotosalla, niin tuli kyllä todella tarpeeseen pitkät yöunet ja rauhalliset päivät. Tulevalle viikolle onkin sitten senkin edestä luvassa ohjelmaa. Muun muassa keskiviikon päiväreissua Pariisiin odotan jo innolla.


Hyvää alkavaa vuotta Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti