1/10/2017

10 TUNTIA PARIISISSA


Keskiviikko aamuna aikaisin muutaman tunnin yöunilla otimme Nooran kanssa matkan kohteeksi Pariisin. Autolla Luxembourgiin, sieltä junalla ensin Metziin ja sitten Pariisiin. Pariisiin saavuimme kymmenen aikoihin ja siitä alkoivat tehokkaat 10 tuntia Pariisissa.


Kun vihdoin saimme vähän selville, miten Pariisin metro toimii suuntasimme suoraan Eiffel tornille. Tähän aikaan vuodesta porukkaa ei ollut paljon liikkeellä, mutta turisteja silti riitti. Alue Eiffel-tornin ympärillä ei myöskään vastannut niitä kauniita kesäisiä kuvia, jota yleensä näkee. Kiipesimme kuitenkin tornin toiseen kerrokseen ihailemaan maisemia.


Eiffelin tornin lisäksi ehdimme käydä katselemassa Louvren museota ulkopuolelta, Avenue des Champs-Élysées, Notre-Damea ja riemukaarta. Teimme myös pienen shoppailu kierroksen Champs-Élyséellä. Takaisin täytyi siis lähteä kahdeksan aikaan ja olimmekin hyvissä ajoin puolituntia ennen junan lähtöä asemalla odottamassa.


Eräällä asemalla Pariisin lähettyvillä oli kuitenkin sinä iltana tapahtunut onnettomuus, joten kaikki juna-aikataulut oli aivan sekaisin ja monia junia oli peruttu. Pienen hetken oli jo mahdollisuus, että olisi joutunut viettämään yön Pariisissa. Onneksi meidän juna loppujen lopuksi tuli noin puolentoista tunnin odotuksen jälkeen ja pääsimme ainakin Metziin asti, josta host-vanhempani pääsivät puolenyön aikoihin hakemaan. 


Oli kyllä mahtava, mutta väsyttävä reissu. Torstaina olikin heti vuorossa Luxembourg, mutta siitä lisää ensi postauksessa.


2 kommenttia: