8/23/2016

LES PREMIERS JOURS


Ensimmäiset päivät Belgiassa ovat olleet aivan mahtavia. Sää on ollut todella hyvä ja perhe vaikuttaa todella mukavalta. Tekemistä on riittänyt sen verran ettei ole ehtinyt miettiä Suomea. Nopeasti puhuttuna Ranskaa en ymmärrä, mutta onneksi kaikki ihmiset ovat huomaavaisia, puhuvat hitaasti ja jaksavat toistaa asioita. Perheen äiti ei englantia oikeastaan puhu, mutta isä ja poika puhuvat jonkin verran.

Perheen talo on aivan ihanasti sisustettu ja tässä on minun huoneeni.

Välillä menen aivan sekaisin belgialaisten ja ranskalaisten tavasta antaa poskisuukkoja tavatessa. Ranskankielisestä belgiasta kotoisin olevat antavat yhden suukon, kun taas flaaminkielistä kotoisin olevat antavat kolme. Olen myös ehtinyt tavata yhden ranskalaisen, joka taas antoi kaksi poskisuukkoa.

Ennen belgiaan saapumista sain kuulla paljon juttua kuinka belgiassa syödään paljon suolaista, sokerista ja rasvaista ruokaa. Onneksi perheessäni ei kuitenkaan todella epäterveellisesti syödä, vaan tähän mennessä on ollut aina salaattia ja muuta. Ruokaa ei kuitenkaan kovin paljon syödä. Suomessa, kun olen tottunut syömään kunnon aamupalan, lämpimän lounaan, välipalaa ja kunnon aterian illalla, jonka jälkeen vielä iltapala. Täällä aamupala on aika pieni, lounas on lähinnä leipä ja illalla 8-9 aikaan syödään illallista, joka ei ole kuitenkaan mitään kovin suurta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti