11/07/2016

SYYSLOMA SVEITSISSÄ


Viime viikon minulla oli syyslomaa ja pääsin viettämään sitä täysin uusissa maisemissa. Lähdin toisen suomalaisen vaihtarin isäntäperheen kanssa Sveitsiin Alpeille. Meitä oli matkassa yhteensä 7 naista/tyttöä, kun mukana oli minä, Saara, Saaran ecuadorilainen host-sisko, host-siskon kaveri, host-äiti, host-äitin kaveri ja host-äitin kaverin lapsi. Tilasta ei kuitenkaan ollut puutetta sillä mökki Sveitsissä oli suuri ja aivan upea. Kun maanantai aamuna avasimme huoneen ikkunat, oli aikamoinen yllätys, kuinka hienot maisemat oli. Mökki sijaitsi noin 1500m korkeudessa ja sen huomasi kun aamu lenkillä oli vähän normaalia vaikeampi hengittää. Kuvia viikonlopun aikana tuli otettua valtavasti ja nämä kuvat eivät anna oikeutta nille maisemille, mutta ehkä niistä saa idean.


Viikon aikana ehti tehdä kaikenlaista ja kolme ensimmäistä päivää menikin vuorilla kävellessä. Ensimmäisenä päivänä vähän alempana ja seuraava päivänä päästinkin jo huipulle asti. Kolmantena päivänä kävelimme vuoren reunaa, jossa kasvatettiin viinirypäleitä ja pakko myöntää, että ne suoraan kasvista varastetut viinirypäleet menivät aivan uudelle tasolle verrattuna Suomessa myytäviin, Espanjasta tuotuihin. Keskiviikko iltana pääsimme myös vähän maistelemaan paikallisia viinejä. Torstaina oli vähän rennompaa ohjelmaa nimittäin vietimme iltapäivän ulkona sijaitsevissa kuumissa altaissa aivan vuoriston keskellä. Kylpylähetken jälkeen kävimme vielä katsastamassa Picasson näyttelyn läheisessä kylässä ennen kuin suuntasimme takaisin mökille. Koko viikon saimme viettää auringon alla ja lämpötilatkin hipoivat parhaimillaan 17 astetta. Seuraakaan ei voi moittia ja oli kiva taas päästä purkautumaan kaikista oudoista ja ei niin oudoista asioita, joita on ehtinyt parin kuukauden aikana tapahtua.

Ensimmäisenä päivänä, piti heti pitää pitkä kuvaustuokio. // Toisen päivän fiilistelyjä vuoren huipulta. // Tässä koko poppoo, joka oli matkassa mukana. // Tänään saapui vähän etuajassa synttärilahja ihanilta kavereiltani Suomesta. Kiitos paljon kaikki! 

4 kommenttia: