12/26/2016

JOULU


Laitoin alkuun vähän kuvia jouluisesta Brysselistä. Nyt on vietetty joulua belgialaiseen tapaan ja täytyy sanoa, että oli kyllä hauskat, mutta väsyttävät pari päivää. Jouluaaton vietimme kotona äidin puolen sukulaisten kanssa. Perjantai-ilta ja lauantai päivä menikin niitä valmistellessa. Belgiassa ei mitään perinteistä jouluruokaa ole vaan joka joulu yritetään keksiä jotain uutta ja erilaista ruokaa. Meillä aloitettiin syömällä ensimmäinen alkuruoka eli suomalainen lohikeitto. Toisena alkuruokana syötiin pieni salaatti. Ennen pääruokaa söimme pienen pallon sitruunasorbettia, jonka tarkoitus oli tehdä tilaa pääruualle. Pääruokana söimme naarashirveä, perunamuussia, sienikastiketta, keitettyjen porkkanoiden sekä ruusukaalien kera. Jälkiruokana oli pala mango-passion jäätelökakkua tai suklaa-vanilja jäätelökakkua. Jonka lisäksi olin leiponut pipareita. Osan pipareista olin koristellut marianne murskalla, joka sopi todella hyvin piparien päälle. Loppuillan vietimme pelaten monopolia, joka jäi kesken kuten aina.


J'ai met les photos de Noël à Bruxelles. Maintenant, j’ai passé un Noël comme les belges. C’ètait deux jours agreable mais très fatigant. La veille de Noël on a passé à la maison avec les relatives de ma mère. Vendredi soir et samedi jusqu’au soir on a préparé. À Belgique il n’y a pas un repas de Noël traditionnel mais chaque Noël on a essayé de inventer quelque chose nouvelle et différent. Nous avons mangé deux différents entrées : la soupe de saumon finlandaise et un petit salade. Avant plat principal on a mangé un petit bol de sorbet citron pour faire place pour le plat principal. Le plat principal était biche avec purée de pommes de terre, les carottes, les choux de Bruxelles et les champignons. Pour le dessert on a mangé un morceau de gâteau et j’ai fait les « piparit ». J’ai décoré les « piparit » avec les bonbons à la menthe finlandaise (mariannet). La reste de soirée on a joué le monopoly entre les enfants.

 Suomesta tuli lahjaksi kirjoja suomesta minulle ja isäntäperheelle.

Joulupäivänä kolmen aikaan suuntasimme kohti Anversia ja isän sukulaisia. Kahden tunnin automatkan jälkeen vietimme illan syöden taas paljon. Ruokana oli alkupalana lohta ja muita mereneläviä, pääruokana villisikaa, jälkiruokana panna cottaa marjojen kera sekä cuberdoneja, jotka ovat erikoisuus flaaminpuolisessa belgiassa. Näiden lisäksi syötiin vielä juustot.


Le jour de Noël on a parti à Anvers chez les relatives de père. Après deux heures sur la route on a passé une soirée à manger. On a mangé saumon et autres fruits de mer, marcassin pour le plat principal, panna cotta avec les baies et les cuberdons pour le dessert plus les fromages.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti