11/15/2016

BRYSSELIN JA LUXEMBOURGIN KADUT



Belgialaisten vahvoihin piirteisiin kuluu lomailu. Kaikista mahdollisista juhlista luodaan vapaapäivä. Ehdin syysloman jälkeen olla neljä päivää koulussa, kun oli taas viisi päivää lomaa. Ajattelin, että nyt on pakko vihdoinkin lähteä tutustumaan Brysseliin. Lähdin aamulla vähän ennen kahdeksaa ja olin perillä noin kymmenen aikoihin. Päätin viettää aamupäivän vähän kierrellen keskustaa ja sen nähtävyyksiä. Täytyy sanoa, että Brysseli on aivan tavattoman kaunis kaupunki, vaikka ehdin sitä vain pari tuntia kierrellä. Loppu päivä menikin sitten kaupoilla Saaran kanssa. Tuona lauantaina oli porukkaa aivan valtavasti liikkeellä ja belgialaisten tapoihin ei kuulu turha väistely. 10 tuntia tungoksessa kävelyä ja 6 tuntia junassa matkustamista väsytti kyllä niin, että seuraavana päivänä otin ihan rennosti.


Sunnuntai iltana käytiin katsomassa Luxembourgissa elokuva ja päätin maanantaina palata Luxembourgiin tutustumaan kaupunkiin oikeen kunnolla. Matka Luxembourgiin vie vain 50 minuuttia junalla ja täytyy sanoa, että tykkäsin siitä vielä enemmän kuin Brysselistä. Kadut ovat siistejä, talot kaikki viimeisen päälle hienoja ja maanantaina Luxembourgissa ihmisiä oli huomattavasti vähemmän liikkeellä kuin lauantaina Bryssellissä. Aluksi tarkoitukseni oli käydä kiertämässä muutama tunti kaupungin keskustassa katsomassa nähtävyyksia ja valokuvaamassa ja sen jälkeen palata kiertämään kaupoilla. Loppujen lopuksi kaupunkikierrokseni veikin koko päivän ja kaupoilla käynti jäi vähälle. Oli kivaa kun sai kierrellä oma tahdon mukaan ja tehdä juuri niin kuin itse halusi. 


Tulen varmasti palaamaan Brysselliin ja Luxembourgiin monta kertaa tämän vuoden aikana ja vielä on useita muita kaupunkeja, joihin haluan päästä tutustumaan tämän vuoden aikana. Huomen aamulla olen kuitenkin lähdössä luokan kanssa muutaman päivän retkelle.





1 kommentti: